Annons

TV: Grattis hockeyälskare – här är alla matcher som vi direktsänder med IKO, Vikings och KHC på försäsongen

IK Oskarshamn, Kalmar HC och Nybro Vikings gör sig redo för kommande säsong.
Nu är det klart att Barometern-OT sänder mängder av matcher från försäsongen.
– Det känns extra kul att kunna erbjuda detta inför en så het säsong, säger Lasse Hansson, sportchef på Barometern-OT.
Ishockey • Publicerad 27 juni 2024 • Uppdaterad 27 juni 2024

En Hockeyallsvensk säsong som lokalt är hetare än någonsin med fyra lag från Kalmar län i serien väntar efter sommaren. Fredagen den 20 september klockan 18.00 släpps pucken i Be-Ge Hockey Center i den första seriematchen när IK Oskarshamn tar sig an Djurgården.

Nu kommer vi med ett glädjebesked för alla hockeyfantaster. Fram till seriepremiären kommer ni kunna se mängder av ishockey med IK Oskarshamn, Kalmar HC och Nybro Vikings på barometern.se och ot.se. Det är nämligen klart att vi sänder mängder av lagens försäsongsmatcher live på vår sajt för dig som är, eller blir, prenumerant.

IK Oskarshamns sportchef Oscar Alsenfelt.
IK Oskarshamns sportchef Oscar Alsenfelt.Foto: Jesper Hallberg
Annons

– Det är jättebra och superkul när våra matcher sänds lokalt, säger Oscar Alsenfelt, sportchef i IK Oskarshamn.

Vad är era förväntningarna på försäsongen?

– Vi har hyfsat låga förväntningar. Vi har pratat en del om att det kanske inte är viktigt att vinna utan det är viktigare för oss att vi ser en förbättring över de åtta träningsmatcherna. Vi har många nya och importer som inte spelat i Europa innan så att det går felfritt direkt är långsökt. Vi vill hitta vår struktur i försvarsspelet och hela tiden se en förbättring. Vi ska vara väl förberedda när serien drar igång, säger Oscar Alsenfelt.

Nybro Vikings har sin ispremiär torsdagen den 8 augusti mot Växjö Lakers hemma i Liljas Arena och är redo för en ny säsong.

Kim Ahlqvist, klubbdirektör i Nybro Vikings.
Kim Ahlqvist, klubbdirektör i Nybro Vikings.Foto: Jesper Hallberg

– Det ska bli superkul och vi vill vara med och bidra till att öka intresset för hockeyn i hela regionen. Att vi är flera lag i den här regionen som spelar i Hockeyallsvenskan gör såklart att intresset ökar och när Barometern sänder matcherna är det superpositivt för ishockeyn och Nybro Vikings. Från vår sida tycker vi bara att det är superroligt att Barometern sänder våra matcher, säger Nybro Vikings klubbdirektör Kim Ahlqvist.

Kalmar HC inleder sin försäsong med match mot Karlskrona i Hatstore Arena fredagen den 16 augusti.

Kalmar HC:s Martin Schreiber.
Kalmar HC:s Martin Schreiber.Foto: Herman Rydeberg

– Det är spänt och förhoppningsfullt inför att vi ska dra igång. Det blir kul med många nya och jag tror att vi kommer vara starka, säger Martin Schreiber, back i Kalmar HC.

Hur ser du på att vi kommer sända åtta av era matcher?

– Det är såklart superkul att våra matcher kommer gå att se på Barometern. Jag gissar att de flesta redan har en prenumeration och de som inte har en tycker jag ska skaffa en nu, säger Martin Schreiber.

Barometern-OT:s sportchef Lasse Hansson om de säkrade rättigheterna:

Annons

– Det känns superkul att vi i samarbete med mediekoncernen Bonnier kan sända från försäsongen och vara offensiva i vårt utbud av tv-sändningar. Vi är aktiva och tittar på olika sporträttigheter så vi kan erbjuda en välfylld tablå med matcher och evenemang, säger han och fortsätter:

– Vi står nu inför den häftigaste hockeysäsongen på länge där våra tre främsta lag är i samma serie. Intresset för hockeyn är större än någonsin bland våra läsare och tittare och då vill vi också växla upp vår bevakning av den. Sedan tidigare sänder vi förutom all lokal sport även SSL-innebandy för damerna och herrarna och vi har rättighet att sända division 2 och 3 herrar och division 1 dam genom Svenska Fotbollförbundet. I sommar kommer vi också att sända Guldagility i Kalmar och en massa från Ironman.

Fakta

Alla matcher vi sänder

Augusti

7: Oskarshamn–LHC, kl 18.00

8: Nybro–Växjö, kl 19.00

9: Tingsryd–Vimmerby, kl 19.00

15: Oskarshamn–Malmö, kl 18.30

15: Nybro–Tingsryd, kl 19.00

16: Kalmar–Karlskrona, kl 19.00

16: HV71–Oskarshamn, kl 18.30

17: Visby–Oskarshamn, kl 11.00

21: Kalmar–Vimmerby, kl 19.00

21: Nybro–Karlskoga, kl. 18.00

23: Nybro–Södertälje, kl 18.00

24: Kalmar–Södertälje, kl 15.00

28: Oskarshamn–Kalmar, kl 19.00

30: Södertälje–Kalmar, kl 19.00

September

4: Tingsryd–Kalmar, kl 19.00

5: Oskarshamn–Nybro, kl 19.00

6: Vimmerby–Tingsryd (datumet är inte spikat)

10: Oskarshamn–Rögle, kl 18.00

11: Kalmar–Tingsryd, kl 19.00

11: Västerås–Nybro, kl 19.00

13: Karlskoga–Nybro, kl 18.00

14: Vimmerby–Kalmar, kl 15.00

Om du inte har möjlighet att se en direktsändningen på barometern.se live så finns alltid möjlighet att se hela matchen i repris eller höjdpunkter i efterhand.

Har du redan något av prenumerationspaketen Premium, Helg, Total eller +Allt kan du redan se all livesport på Barometern.se. Har du bara Digital bas behöver du uppgradera din prenumeration för att se alla matcherna.

Är du inte prenumerant än? Testa gärna vårt nya jättepaket +Allt gratis i två månader. I +Allt får du DN, Expressen och 50 lokala nyhetssajter och appar från hela landet på köpet. Dessutom ingår över 100 populära livsstilsmagasin med appen Arcy.

”Att vi är flera lag i den här regionen som spelar i Hockeyallsvenskan gör såklart att intresset ökar och när Barometern sänder matcherna är det superpositivt för ishockeyn och Nybro Vikings”
Kim Ahlqvist
Herman RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons