Annons

Nej...

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010
Chokladterrin med äpple, hallon och björnbär.
Chokladterrin med äpple, hallon och björnbär.Foto: 

... Vi var inte på en Guide Michelinbelönad restaurang igår, även om det både såg ut och smakade så! Undertiden mannen i huset lagade maten stod vi över deras fina köksö och pillade i oss delikatesser av olika slag, tex. oliver, fetaost, diverse korvar, kronärtskockor och crostini med tapenade! Ett litet slag gjorde jag den tvåårige sonen i huset sällskap framför tv:n där det visades lamm, hundar och cirkustält. Väldigt underhållande. För en tvååring. Men för mig var det underhållande bara att se honom skratta.

När lillkillen snällt somnat i sin säng serverades vi helstekt fläskfilé, risotto med Västerbottenost, smörstekta kantareller med spenat samt en spännande varm lökmarmelad. Skitäckligt allting.

Annons

Desserten ser ni här ovan, en sammetslen chokladterrin med diverse tillbehör. Kocken sa att dessert alltid smakar bättre på fyrkantiga tallrikar men jag tror detta hade smakat lika delikat om man hade kört ner allt till puré med en stavmixer.

Som grädde på moset bjöds vi på underhållning i form av att se deras avfallskvarn mala ner skit i slasken, detta ackompanjerat av Ella Fitzgeralds fantastiska röst.

Så ja, där satte det paret ribban. De blir aldrig hembjudna till oss. Taskigt, men man får liksom inte vara för duktig, folk vill inte umgås med en då. Dessutom var de alldeles utomordentligt trevliga och roliga också, och det går ju inte bara för sig.

Tack för en fantastiskt rolig kväll, Petter och Therese! Nästa gång ses vi hos oss!

Nu ska jag in till stan och tjäna ihop till mitt dagliga bröd.

Puss

Sofia Ekholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons