Han öppnar köttbutik i tidigare glasskaféet: ”Jag älskar jobbet”
Till vardags jobbar Ahmad Alraee, 33, som kock på restaurangen Grand station i stationshuset på Åsavägen. Men med en mångårig bakgrund som bland annat slaktare och styckare ville han öppna en charkbutik.
– Jag letade lokaler ett tag och hittade det här, säger han.
Invändigt har en hel del gjorts där nytt golv lagts och väggarna är nykaklade. Initialt har han fokus på kött av nöt, lamm och kyckling, men det kan komma att utökas framöver.
– Kanske blir det fisk och griskött också, vi får se.
Ahmad Alraee har en grekisk och syriansk bakgrund och hans föräldrar hade tidigare gård i Grekland, där han hjälpte till – både som slaktare och styckare.
”Det var mitt första jobb, jag började när jag var nio år”Ahmad Alraee
Vad är det med jobbet du gillar?
– Det är roligt och det var mitt första jobb, jag började när jag var nio år, säger han.
– Jag har även jobbat som kock inom flera olika kök, bland annat det grekiska, mexikanska och libanesiska.
Charkbutiken, som ligger i samma bolag som restaurang Grand station, har varit öppen en vecka ungefär och Ahmad Alraee är glad över starten.
– Det har gått bra, säger han nöjt.