Annons

Skansenskolans arbete med världsarvet lyftes fram på den nationella scenen

Världsarvskonventionen firar 50 år. Då var Solveig Hermansson och Maria Skoog, lärare vid Skansenskolan i Mörbylånga, samt världsarvssamordnaren Emma Rydnér inbjudna för att berätta om hur skolan lyfter in världsarvet Södra Ölands odlingslandskap i undervisningen.
Mörbylånga • Publicerad 3 november 2022 • Uppdaterad 14 november 2022
Två lärare är inbjudna till Karlskrona för att berätta om hur skolan lyfter in världsarvet Södra Ölands odlingslandskap i undervisningen.
Två lärare är inbjudna till Karlskrona för att berätta om hur skolan lyfter in världsarvet Södra Ölands odlingslandskap i undervisningen.Foto: Pia Olofsson/Mats Andersson

Världsarvskonventionen firar 50 år och det uppmärksammades av Marinmuseum i Karlskrona med konferensen ”Världsarven, freden och den hållbara utvecklingen” den 9-10 november.

Då var Solveig Hermansson och Maria Skoog, lärare vid Skansenskolan i Mörbylånga, samt världsarvssamordnaren Emma Rydnér inbjudna för att berätta om hur skolan lyfter in världsarvet Södra Ölands odlingslandskap i undervisningen.

Annons

Skansenskolan har under lång tid arbetat med södra Ölands unika miljöer, ett arbete som tagit sig många olika uttryck under åren.

Under förra läsåret utformade skolans högstadieelever utställningen ”Ung i världsarvet” som har visats i anslutning till Eketorps borg under sommaren. Eleverna bakade bland annat världsarvsmuffins på hemkunskapen – ett recept baserat på bruna bönor från Södra Ölands odlingslandskap. I bilden och slöjden gestaltade eleverna hur det är att vara ung i världsarvet och i engelskan arbetade eleverna med digitala berättelser.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons