Så hyllade de varandra
- Det här är ett roligt koncept som vi har gjort till en tradition. I år kör vi galan för tredje gången, säger festgeneralen Johan Krüger som höll i galan tillsammans med Håkan Lindqvist.
Här är kvällens alla pristagare (Kalmar FF-spelarna har själva röstat fram resultatet):
Årets spelare: Daniel Mendes.
Varför: Fick priset i ganska tuff konkurrens med Daniel Mobaeck, Henrik Rydström och Petter Wastå. Vann till slut med fyra röster.
Årets uttalande: Henrik Rydström.
Varför: "Vi har en pinsam publik, och vi borde flytta hela laget och spela våra matcher i en annan stad." Så sa Rydström till Barometern-OT och det citatet vann överlägset.
Årets tabbe: Ambjörn Lennartsson.
Varför: Det var inte många som såg tabben, men de som gjorde det kommer att minnas den länge. I en träningsmatch mot Lindsdal spelade Dennis Nilsson hem bollen från 40 meter. Ambjörn skulle sätta bollen i spel - men glömde att sätta ned foten i backen. Bollen rullade retfullt under foten och i mål.
Årets kapning: Mikael Eklund
Varför: Patrik Rosengren borde varit utvisad efter tio minuter i hemmamötet med Trelleborgs FF. Men "Bagarn" hade ändå en överman i den här klassen. Mikael Eklund kapade nämligen sönder en reklamskylt! I matchen mot Häcken blev han så lurad att han sprang rakt ut mot publiken - men stoppades av en reklamskylt. Några sekunder senare gjorde Häcken mål....
Årets mål: Daniel Mobaeck.
Daniel Mobaecks mål på Idrottsparken i Norrköping var en godbit. Från 35 meter tryckte han upp bollen i krysset.
Skyttekungen: Daniel Mendes.
Varför: Vann den interna skytteligan efter 14 mål i Superettan.
ULRIK SANDEBÄCK