Annons

Rubrik saknas

Nyheter • Publicerad 5 november 2003
Foto: 

Vakna!!!! Inom en panikartad sekund slår du upp de grusiga ögonen. Med en enda maniskt malande tanke tvingar du dig att resa dig från den kvalstervarma sängen.

Få tyst på det. Stäng av det. Förinta det.

Annons

Med utmärkt precision lyckas din hand genomföra morgonens mest hatgenomsyrade handling, baserad på ren förvirring och mornars förbannelse. Väckarklockan har slutat att ringa. Så var det tyst. Så var det avstängt. Så var det förintat.

Men på vägen mot målet lyckades du vakna. Hur sköna de avsvalnande lakanen än är har pliktens förnuft tagit reson över din längtan tillbaka till sömnen. Väckarklockan vet att ignoransen inte lyckas att avfärda dess skoningslösa störningsfrekvens utan att jaga bort sömndemonerna ur tankeverksamheten. Det är lite av det som är grejen med väckarklockan. Och funkar det inte med en så har du av förseningar, onda blickar och generade ursäkter fått lära dig att använda flera. Och kanske är ändå väckarklockorna värda din tacksamhet, trots förmågan att alltid ringa precis när drömmens dröm ska slå in.

TEXT: JOSEFIN ÅKESSON

BILD: CAROLINA WAHLBERG

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons