Annons

De lyser trots mörker

Brun utan sol bjuder på personliga berättelser i tal och sång om hur det är att vara barn, att växa upp, att få eller inte få barn, familjekärlek, skilsmässor, åldrande och mycket mer.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2013
Kvintetten bjöd på en kabaré om livet som svart kvinna i Sverige.Foto: Peter Knutson
Kvintetten bjöd på en kabaré om livet som svart kvinna i Sverige.Foto: Peter KnutsonFoto: Daniel Svensson

Så vi känner igen oss långa stunder. Och just det är vad som gör den här showen så bra! Det gör också berättelserna om rädslan av att sitta på ett tunnelbanetåg när det kommer ett gäng rasister på perrongen som är ute efter en, eller obehaget när de festglada grannarna kastar okvädesord på en på grund av hur man ser ut så mycket mer drabbande, även för dem av oss som aldrig själva upplevt det.Med tvära kast mellan skämt och allvar, berättande och sång leder artisterna självsäkert oss igenom sina historier. Med ett tajt band i ryggen och välarrangerade och välrepeterade låtar och dansnummer låter de oss se ljus när mörker bor i historierna. Men framför allt får de oss alla att känna det som är viktigast av allt för att åstadkomma förändring, kärlek till varandra. Och den är besvarad av oskarshamnspubliken.

David Unger

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons