Annons

Bostadshus eldhärjades

En mangårdsbyggnad i Selemåla mellan Algutsboda och Boda förstördes i allt väsentligt under en våldsam brand på torsdagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 1 december 2006
En mangårdsbyggnad i Selemåla mellan Algutsboda och Boda brandhärjades svårt under torsdagen.
En mangårdsbyggnad i Selemåla mellan Algutsboda och Boda brandhärjades svårt under torsdagen.Foto: Peter Lejon

Den brandhärjade byggnaden som har anor från 1700-talet ligger långt in i byn Selemåla. Den hyrs av en familj med ett barn och branden upptäcktes på torsdagseftermiddagen. Enligt räddningsledare Roger Wedebrand vid Nybro räddningstjänst orsakades branden av ett läckage i murstocken och branden spreds snabbt i huset.

- Det är mycket omfattande skador och hela huset är svårt skadat av den våldsamma branden, sa Wedebrand.

Annons

När Barometern-OT kom till platsen strax före klockan 15 slog det upp lågor genom taket och rökutvecklingen var omfattande. Ytterligare tankbilar behövdes för att få fram tillräckliga mängder släckningsvatten och Nybro räddningstjänst fick hjälp i släckningsarbetet av räddningstjänsten i Emmaboda och Algutsboda brandvärn.

De boende i huset var enligt uppgift på torsdagseftermiddagen utom fara, men enligt uppgift fick en person föras till sjukhus med rökskador.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons