Annons

Ruskigt spännande ny serie av Anders de la Motte

”Bortbytaren” är första delen i Anders de la Mottes nya spänningsserie. En intressant huvudperson och spännande miljöer gör den till ruskigt spännande läsning.
Bokrecension • Publicerad 30 oktober 2022
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Anders de la Motte startar med ”Bortbytaren” en ny spänningsserie om Leo Asker.
Anders de la Motte startar med ”Bortbytaren” en ny spänningsserie om Leo Asker.Foto: Jeffery Richt
Spänningsroman

Bortbytaren

Författare: Anders de la Motte.

Förlag: Forum.

Kanske är Anders de la Motte den mest mångsidiga spänningsförfattare vi har i landet. Han skriver om de mest skiftande miljöer och människor. Från den löskokta mysdeckaren i Österlen till den mer hårdkokta ”Bortbytaren”.

Med ”Bortbytaren” startar de la Motte en ny serie där den egensinniga kriminalinspektören Leonore Asker står i centrum. Under ett maktspel inom Skånepolisen blir hon omplacerad till Avdelningen för förlorade själar, en enhet för de mer svårplacerade poliserna i distriktet. Där dras hon in i ett fall där någon placerar ut kusliga händelser i ett modelljärnvägslandskap, händelser som har att göra med ett antal profilerade försvinnanden under de senaste åren.

Annons

Vi dras in i en märklig värld med urbexare, människor som utforskar övergivna miljöer, knasiga modellbyggare och maktlystna poliser. I centrum står Asker, en av de på senare tid så vanliga poliskvinnor med alldeles speciella gåvor när det gäller slutledningsförmåga, överlevnadskunskaper och komplicerat privatliv. Men till skillnad från många av de andra är Leo Asker en intressant människa och boken ruskigt spännande.

Foto: Jeffery Richt
Mats PalmquistSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons