Annons

Norrbacks stillsamma spänningsdebut biter tag om läsaren

Malin Norrback gör debut med ”Tula hem”. En mörk pärla som fångar recensenten Inger Melin trots att den andas mer skogsdoft än våld och adrenalin.
Recension • 28 september 2024 16:00
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
”Tula hem” är Malin Norrbacks debut. En stillsam gåta där man andlöst vill vända nästa blad, tycker recensenten Inger Melin.
”Tula hem” är Malin Norrbacks debut. En stillsam gåta där man andlöst vill vända nästa blad, tycker recensenten Inger Melin.Foto: Severus Tenenbaum
Spänningsroman

Tula hem

Författare: Malin Norrback

Förlag: Modernista

En spänningsroman, en thriller, lovar förlaget. Men kan man hålla spänningen uppe utan mord, vilda jakter, gåshud och kallsvett?

Jo, det duger lika bra med en stillsam gåta för att man andlös ska vända blad. Elin bor ute i skogen för att komma över en blytung depression. Det är susande granar, tillbakablickar och vardagsliv i förstoringsglas. Och en svidande sorg över ett dödfött barn. Illa nog. Men snart vrider skruven sig: något dyker upp. Vad eller vem är det som flyttar in hos Elin? Varför slår hon inte larm?

”Slutet överraskar. Rakt mot mina fördomar.”
Annons

Här biter historien riktigt tag. Den är så realistiskt skildrad att jag kan grunna över hur jag själv skulle gjort – vilket är svårare när det handlar om att hitta lik eller jagas av mördare. Och den största fasan av alla är väl ändå när man inte kan lita på sig själv?

Slutet överraskar. Rakt mot mina fördomar. Härligt.

”Tula hem” av Malin Norrback
”Tula hem” av Malin Norrback
Inger MelinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons