Annons

Klara Bartilsson skriver lekfullt om naturen för de allra minsta

Klara Bartilsson är aktuell med en poetisk bilderbok. Recensenten Jonna Fries tycker att ”Duns plask pop!” är ett lekfullt sätt att bekanta sig med naturens gång.
Recension • Publicerad 8 september 2024
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Bilderbok, från 0 år

Duns plask pop!

Text och bild: Klara Bartilsson

Förlag: Bonnier Carlsen

Klara Bartilsson är konstnär, illustratör och mönsterformgivare. ”Duns plask pop!” är hennes första egna bilderbok.
Klara Bartilsson är konstnär, illustratör och mönsterformgivare. ”Duns plask pop!” är hennes första egna bilderbok.Foto: Fotograf Emelie Asplund

Klara Bartilsson har tidigare gjort egensinniga och lite mystiska bilder till Tuvalisa Rangströms bok ”Expeditionen” och Daniel Sjölins bok ”Morsan är haffad”. Nu är hon aktuell med en helt egen småbarnsbok.

”Duns Plask Pop!” är en bok om livets kretslopp, skriven på rim med kraftfulla utrop och korta poetiska rader. Texten är enkel och fångar hur något landar i jorden, får ljus och vatten, och börjar växa.

””Duns Plask Pop!” är en bok om livets kretslopp, skriven på rim med kraftfulla utrop och korta poetiska rader.”
Annons

Bilderna blandar jordiga toner med skarpa färger och en spännande varm ljussättning. Runt centralfiguren syns fantasifulla stretande småkryp och växande blommor. Allt omsluts vackert av ett stillsamt vissnande.

Att bekanta sig med naturens gång i ”Duns Plask Pop!” är en lustfylld upplevelse. Text och bild arbetar gåtfullt och roligt tillsammans och skapar en värld som man gärna återvänder till.

”Duns plask pop!” av Klara Bartilsson
”Duns plask pop!” av Klara Bartilsson
Jonna FriesSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons