Annons

Angie Thomas nya serie är fartfylld, mysrysig och allmänbildande

Rapparen och succéförfattaren Angie Thomas nya bokserie om Nic Blake är en magisk äventyrsberättelse, inspirerad av afrikansk-amerikansk folklore och sydstatliga traditioner.
Recension • Publicerad idag 16:00
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Kapitelbok (från 9 år)

Nic Blake: Den utvalda

Författare: Angie Thomas

Översättare: Åsa Kempe

Förlag: Natur & Kultur

Angie Thomas slog igenom stort med ungdomsromanen ”The Hate U Give”. Nu är hon aktuell med en ny äventyrserie för mellanåldern.
Angie Thomas slog igenom stort med ungdomsromanen ”The Hate U Give”. Nu är hon aktuell med en ny äventyrserie för mellanåldern.Foto: Imani Khayyam

Nic Blake vill bli manifestor som sin pappa, men han anklagas för brott. För att kunna rädda honom måste Nic lära sig magi på egen hand.

”Under resans gång lär sig läsaren om slaveriet och om hur de svartas politiska kamp sett ut historiskt.”

Storyn i ”Nic Blake: Den utvalda” har både mörker, djup och mycket humor. Under resans gång lär sig läsaren om slaveriet och om hur de svartas politiska kamp sett ut historiskt. Med en mängd olika magiska varelser är rasism och utanförskap ett återkommande tema.

Annons

Spännande är att den magiska världen – till skillnad från många andra berättelser – är mer högteknologisk och modern än vår egen värld. Alla som gillar Harry Potter, Star Wars och Doctor Who bör helt klart lägga till Nic Blake i läslistan, snarast!

”Nic Blake: Den utvalda” av Angie Thomas
”Nic Blake: Den utvalda” av Angie Thomas
Louise Buenafe Mistén
Annons
Annons
Annons
Annons