Annons

Mästerkocken förändrade livet – inget sju-till-fyra-jobb för tittarfavoriten längre

Vardagen förändrades för Lucas Eriksson efter Sveriges mästerkock. Tittarnas favorit trivs med livet som den jagande bakande kocken.
Kalmar län • 15 november 2024 06:00 • 15 november 2024 06:22
Lucas Eriksson från Gullringen blev en stor tittarfavorit i Sveriges mästerkock 2023. Idag jobbar han med cateringverksamhet samt bageri och kafé i Gullringen.
Lucas Eriksson från Gullringen blev en stor tittarfavorit i Sveriges mästerkock 2023. Idag jobbar han med cateringverksamhet samt bageri och kafé i Gullringen.Foto: Arkivfoto: Daniel Svensson

Vad händer i helgen?

– Jag ska jaga hela helgen i Skåne. Det blir drevjakt och lite annat. Det blir oerhört bra!

Annons

Hur ser en perfekt helg ut för dig?

– Det är att få jaga tills det blir mörkt och sedan sitta med kompisgänget efteråt och dricka öl.

Vad gör du annars nu för tiden?

– Det varierar lite, det är lite jobb och lite jakt. Jag jagar var och varannan dag.

Du lagar ju även mat ute i skogen till jägare – berätta!

– Ja, det har blivit några gånger. Jag har bland annat lagat kalops, pyttipanna, högrevsgryta och stekt fläck med löksås, det har varit mycket husmanskost på menyn. Jag brukar förbereda allt hemma och sedan laga till det i skogen. Jag tar även med fikabröd och det brukar vara uppskattat.

Vad äter du själv när du är ute och jagar?

– Jag brukar inte äta så mycket för då hinner man inte jaga.

Hur har livet förändrats sedan du var med i Sverige mästerkock?

– Det är lite annorlunda idag. Jag har inget sju-till-fyra-jobb utan kör cateringverksamhet och bageriet i Gullringen. Jag får tid att jaga mycket och tänka på mig själv nu. Mästerkocken öppnade upp för andra saker och gjorde att det blev som det blev.

Annons

Känner folk fortfarande igen dig från programmet?

– Ja och det är trevligt när folk kommer fram. Jag är en ganska obrydd människa. Om jag vill ha lugn och ro sitter jag i skogen.

I somras drev du kafé i Oskarshamn men nu är du tillbaka i Gullringen?

– Ja, nu är det bageri och kafé i Gullringen, jag bor i Gullringen. Morsan är ankaret och kör morgnarna och jag brukar börja vid åtta.

Vad är roligast att göra på bageriet?

– Att stå och baka kanelbullar, det är trevligt. Då står jag och lyssnar på morgonradion och njuter av livet. Men jag äter inte kanelbullar, det blir man less på. Jag fikar inte så ofta, men kaffe dricker jag oerhört många koppar. Där är jag beroende.

Kocken och jägaren Lucas Eriksson ser fram emot ännu en dag ute i skogen i helgen.
Kocken och jägaren Lucas Eriksson ser fram emot ännu en dag ute i skogen i helgen.Foto: TV4

Ditt Instagramkonto drever_jakt har närmare 40 000 följare – är du influencer också?

– Nej, jag är entreprenör. Influencer är ett dåligt namn.

Följer du något program på tv just nu?

– Nej, det finns så många andra saker att lägga tid på. Jag styckar kött åt kamrater och matlagningen och att planera tar mycket av min tid på kvällarna. Vila får man göra i graven.

Annons

Vad hoppas du på att få ut av helgen?

– Jag hoppas på att få se mycket djur och en fin dag i skogen.

Då får vi önska dig lycka till med jakten nu då.

– Nehej du! Skitjakt heter det.

Kommer ni ihåg Lucas Eriksson i Mästerkocken? Så här sammanfattar han själv sin resa på sin Instagram:

Här saknas innehåll

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons