Kvick kikärtspasta med citron och rosmarin
Ingredienser
2 burkar kikärter, à 400 g
olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finskuren
1–2 msk finhackad färsk rosmarin
salt
eventuellt 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 citron
400 g valfri pasta
1 liten knippa hackad bladpersilja
nymalen svartpeppar
färskriven parmesan
Gör så här:
1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en gryta. Fräs vitlök, chili och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt kikärterna, lite salt och vitt vin. Låt det puttra ihop medan pastan kokar. Ta undan cirka hälften av kikärterna och mosa med en gaffel eller mixerstav till krämig konsistens. Blanda krämen med de hela kikärterna, rivet citronskal och lite citronsaft.
3. Koka pastan al dente under tiden och spara en mugg av kokvattnet. Blanda pastan med kikärtsröran och kokvattnet. Rör om kraftigt och tillsätt persilja, lite mer olivolja, extra citronskal, peppar och massor med färskriven parmesan.
Att dricka till
Spaten München, 22:20 kronor för 50 cl.
Alkoholfritt: Staropramen Non Alcoholic, 12:90 för 33 cl.