Efter tre års väntan – dukat och klart inför lördagens Guldfest
Under fredagen besökte Barometern-OT sporthallen där förberedelserna inför lördagens Guldfest var i full gång. Senast Guldfesten arrangerades var 2019 och i sporthallen märktes att festen var efterlängtad.
– Vi var också med för tre år sedan. Det var längesedan och nu är alla taggade och sugna på att få vara med om festen igen. Det är festernas fest och vi har erfaren personal som bara kommer in och jobbar den här kvällen, säger Ida Sjöbäck, som tillsammans med Rebecka Pontán är ansvarig för servering och mat från Änglamat.
Under fredagen dukades långborden för de drygt 380 gästerna med bland annat vita linneservetter och dukar, vitt porslin och vinglas. Under dagen har även elever från Jenny Nyströmskolans restaurangprogram hjälpt till med dukningen.
– Det känns väldigt bra inför festen och vi har allt under kontroll just nu, säger Ida Sjöbäck.
Vad är det viktigast för att festen ska klaffa imorgon?
– Det är en otrolig tidspress och minutplanering. Vi har 13 minuter på oss att gå ut med varmrätten för att allt ska klaffa. Det viktiga är att vi är väl förberedda och att allt har sin plats i strukturen, men det känns bra, säger Ida Sjöbeck, och berättar att under lördagskvällen finns åtta kockar och 25 personer som serverar på plats.
Festgeneralen Adam Lindehoff Norbäcker är lugnet själv när han står och viker information till goodiebags under eftermiddagen.
– Det är femte gången vi har hand om Guldfesten och det är betydligt lugnare nu än de första gångerna. Många som är med och jobbar i år har varit med tidigare. Ett nytt moment är att vi har bussar mellan Liljas där minglet äger rum och sporthallen. Det som är otroligt viktigt är att varmrätten kommer ut på klockslaget, när det är genomfört så är vi i hamn, säger han.
”Nu är alla verkligen sugna på att få vara med om Guldfesten igen. Det är festernas fest och vi har erfaren personal som bara kommer in och jobbar den här kvällen.”Ida Sjöbäck, serveringsansvarig.