Annons

Arontorps kroppkakor öppnar drive in

När pandemin sätter käppar i hjulet gäller det att vara kreativ. Det vet Gillis Dahlström, som premiäröppnar sin helt nya drive in på Arontorps kroppkakor & mat under fredagskvällen.
– Nu kom ett läge där det fanns en efterfrågan.
Arontorp • Publicerad 27 mars 2020 • Uppdaterad 29 mars 2020
På fredagskvällen är det premiär för den nybyggda drive in-luckan hos Arontorps kroppkakor & mat. Gillis Dahlström har jobbat nästan dygnet runt sedan i tisdags för att få den klar.
På fredagskvällen är det premiär för den nybyggda drive in-luckan hos Arontorps kroppkakor & mat. Gillis Dahlström har jobbat nästan dygnet runt sedan i tisdags för att få den klar.Foto: Frida Lindström

I coronatider är det många som vill undvika onödiga sociala kontakter. Detta har märkts inte minst på länets restauranger, där antalet besökare minskat kraftigt de senaste veckorna. För att parera situationen valde Gillis Dahlström – som driver Arontorps kroppkakor & mat på Öland – att förverkliga en idé som han gått och burit på en längre tid: att bygga en drive in-lucka.

– Jag sa egentligen för tio år sedan att man borde ha en drive in. Det har aldrig blivit aktuellt, men nu kom ett läge där det fanns en efterfrågan, berättar han.

Annons

Sedan i tisdags har de arbetat dag och natt för att få allt klart. Ritningen har de gjort själva, och konstruktionen är väldigt enkel för att kunna stå färdig på bara några dagar. När Barometern besöker restaurangen på fredagseftermiddagen läggs den sista touchen inför premiären som äger rum klockan 19 samma kväll.

På fredagseftermiddagen är det fortfarande lite kvar att fixa vid drive in-luckan. Tanken är att bilarna ska köa längs husväggen till vänster om luckan.
På fredagseftermiddagen är det fortfarande lite kvar att fixa vid drive in-luckan. Tanken är att bilarna ska köa längs husväggen till vänster om luckan.Foto: Frida Lindström

– I helgen säljer vi bara lunchkort, till ett vansinnigt bra pris. Senare kommer man kunna köpa i stort sett hela restaurangens utbud även i vår drive in.

Gillis Dahlström berättar att man kommer testa sig fram och låta alla bitar falla på plats successivt. Om initiativet uppskattas av kunderna är tanken att behålla drive in-möjligheten även efter att pandemin är över.

– Om det funkar och efterfrågan finns är det klart att den blir kvar. Annars får jag göra en glasskiosk eller något av den.

Läs mer:

Frida LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons