Amigo utökar sin personalstyrka
I maj öppnade Hotell Amigo lunchservering igen efter konkursen före jul i fjol. Den nye ägaren Ali Mobiny och platschefen Jimmy Afsah ville då starta upp i mindre skala för att känna av efterfrågan, men det dröjde inte länge förrän hotellrummen efterfrågades och lunchsatsningen har lyckats väl.
– Vi tror mycket på Amigo som knutpunkt i Emmabodabygden, men vi tar ett steg åt gången samtidigt som vi har blicken längre fram. Det är viktigt att etablera goda kontakter med företagen och kommunen. Vi är glada för att vi har fått tillbaka Rotary och Lions som återkommande gäster och det leder till att vi kan börja hålla öppet även kvällarna, säger Ali Mobiny.
Hotellet har åtta anställda, men personalen behöver utökas.
– Hotellverksamheten håller på att växa till sig och vi håller öppet mer än när vi började. Vi behöver ytterligare fem personer, bland annat en kock, serveringspersonal och receptionist, säger Jimmy Afsah.
Hotell Amigo är på totalt 6000 kvadratmeter.
– Vi skulle teoretiskt kunna ha 200 hotellrum här, men frågan är om efterfrågan är så stor. Restaurangen har 350 platser och det är väldigt stort. Vi ser oss också om efter hyresgäster, bland annat till den före detta Bodegan i källaren som är på 1500 kvadratmeter. Vi håller också på att renovera poolen och bastun i källaren och på lördag arrangerar vi trubadur- och pubkväll med Jörgen F. Lundell, säger Ali Mobiny och tillägger att serveringstillståndet i restaurangen nu är på plats och att hotellet också har en ny hemsida med bokningsfunktion.
När Mobiny och Afsah berättar om sin plan för hotellet andas den såväl vision som försiktighet.
– Det är lätt att bränna allt krut på en gång, men vi ser detta som en långsiktig satsning. Emmaboda ska ha ett bra hotell och samhället behöver en samlingspunkt av den typen. Man måste tänka visionärt och försiktigt samtidigt, för allting kostar, men samtidigt tjänar man inte pengar på att vara för försiktig. Balansen är a och o, säger Jimmy Afsah.