Avslöjar: Kalmar HC:s glädjebesked – får sälja arenanamnet
Det nya arenabygget är i full gång, och närmar sig snart sluttampen. I mitten av oktober kommer Kalmar HC och Kalmar Konståkningsklubb att få äntra isen i arenan som kommer att ta 2 500 åskådare.
Nu kan Barometern avslöja att Kalmar HC har fått tillstånd att sälja arenanamnet.
– Vi har en överenskommelse med Kalmar kommun om att få sälja arenanamnet. Kalmar HC får sälja det och Kalmar Konståkningsklubb kommer att få en del av det. Sedan ska en del gå tillbaka till idrotten i Kalmar också, säger föreningens ordförande Camilla Freedeke, som betonar att ingenting ännu är klart.
Hur går det?
– Styrelsen jobbar med den frågan och vi för en dialog om det.
Kan det bli ”Iffe Arena” eller blir det ett företagsnamn?
– Det kommer att bli kopplat till sponsoravtalet. För oss handlar det om att säkerställa ekonomi under två-tre år framåt och det är ett krav. Man kan inte byta namn från år till år. Vi vill ha ett flerårigt avtal, och sedan behöver det så klart vara ett visst belopp också.
Går det att säga vad ni hoppas på att få in ekonomiskt på det?
– Nej, inte i det här läget. I och med att vi har en dialog om det just nu kan vi inte prata om det. Vi jobbar med det just nu.
Henrik Nilsson, förvaltningschef, kultur- och fritidsförvaltningen, bekräftar även han Barometerns uppgifter.
– Kalmar HC har inkommit med en ansökan om det. Vi hade det uppe på nämnden och beslutade att göra ett undantag för Kalmar HC, eftersom de inte är något elitidrottslag enligt RF:s definition som vi använder oss av, säger Nilsson.
Hur har ni resonerat?
– Visst, de är inte ett elitlag enligt RF, men enligt sitt specialidrottsförbund är de ett elitlag som tillhör en av de största idrotterna. Det är en elitarena och politiken tyckte att den tolkningen var okej.
Det finns dock ett par riktlinjer som Kalmar HC måste följa för att få sälja arenanamnet.
– Det ska exempelvis vara över en viss summa och minst två säsonger. Sedan måste nämnden få veta vad det är för namn, det får inte innehålla alkohol eller droger. Förutom det ska tio procent av värdet gå tillbaka till kommunen i vårt breddidrottsstöd och det lägger vi in i vårt lokala aktivitetsstöd, säger Henrik Nilsson.