Annons

Kalmar-Simon fick lämna ”Sveriges mästerkock”

Han klarade köttbullarna, men gick bet på den vegetariska soppan. I kvällens avsnitt lämnade Simon Isgren från Kalmar ”Sveriges mästerkock”.
– Det var väldigt hård konkurrens, säger han.
Kalmar • Publicerad 15 januari 2020
Simon Isgren fick lämna ”Sveriges mästerkock” i kvällens avsnitt. Just nu förvaltar han sitt intresse genom ett Instagramkonto där han delar med sig av matinspiration.
Simon Isgren fick lämna ”Sveriges mästerkock” i kvällens avsnitt. Just nu förvaltar han sitt intresse genom ett Instagramkonto där han delar med sig av matinspiration.Foto: Privat

Under sin första audition charmade Simon Isgren, boendes i Smedby i Kalmar, juryn med sina egengjorda raviolis. Således blev han en av 40 att ta sig vidare till slutaudition i Gävle. Men i onsdagens program tog hans Mästerkocksresa slut.

– Den första rätten vi skulle laga där var köttbullar, och många valde att laga klassiskt. Men jag föll återigen för Italien och lagade ett par italienska köttbullar i tomatsås med rostat vitlöksbröd. Där var det några som åkte ut men jag klarade mig, säger Simon Isgren och fortsätter:

Annons

– Sedan skulle vi laga en vegetarisk soppa och då valde jag kantarellsoppa. Det var väldigt hård konkurrens. Jag tyckte jag fick till den bra men det var lite småsaker med konsistensen och tillbehören... jag var nöjd i stort men det räckte inte hela vägen.

Tv-tittarna fick se när jurymedlemmen Marcus Aujalay smakade Simon Isgrens tomatsås, som han beskrev som ”inte riktigt balanserad”. Vad gäller kantarellsoppan lämnades ingen närmare förklaring, och Kalmarsonen blev en av dem som fick lämna programmet. Men han hänger inte läpp för det.

– Det var ett äventyr det här. Jag känner mig ändå nöjd med att vara topp 30 av flera tusen sökande.

Tror du att du kommer söka igen?

– Jag vet faktiskt inte, det var jättekul att få uppleva men jag passar så länge. Det är ett jättestort intresse det här, man får se hur man tar tillvara på det. Just nu har jag startat ett Instagramkonto där jag försöker inspirera och dela med mig av tips och tricks.

Frida LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons