Annons

Krämig svamp och tryffelpasta

4 personer
Tid 20-25 minuter
Ingredienser:
Valfri pasta, gärna ”chitarra”
1 gul lök
1 vitlök
3 dl vispgrädde
1 dl Vitt vin
2 dl champinjoner 50/50 skogschampinjoner.
0,5 dl spädd kalvfond
4 tsk Zetas tryffelkräm.
Parmigiano-Reggiano
pinjenötter
sötmandel
salt
peppar
Publicerad 9 maj 2020
Foto: Mats Holmertz

Fräs lök, vitlök och svamp i olivolja. Tillsätt vinet och låt koka några minuter. Efter hand tillsätt kalvfond, låt reducera några minuter till. Häll på grädde låt koka upp och skeda sedan i tryffelkrämen. Koka i cirka 5 minuter, smaka av med salt, peppar och ev lite soja för att höja ”umamikänslan”.

Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen OBS, minus cirka 1-1,5 minut = al dente.

Annons

Häll av pastan och spara 1-2 deciliter pastavatten i en skål vid sidan om. Häll sedan pastan i såsen, tillsätt successivt lite pastavatten tills du uppnått en krämig konsistent. Låt allt gå ihop under 1-2 minuter.

Servera direkt med rostade pinjenötter, hackad sötmandel och en näve parmigano-reggiano.

Krämig svamp och tryffelpasta.

Läs även:

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons