Snabbrimmad torsk med ägg, räkor, pepparrot och brynt citronsmör
Ingredienser
3 frusna portionsbitar ryggfilé av torsk, totalt cirka 390 g (MSC-märkt)
cirka 2 msk salt
50 g smör
1 citron
1 kokt ägg, hackat
200 g skalade räkor
cirka 1 dl färskriven pepparrot
1 liten knippa dill
Gör så här:
1. Lägg torskbitarna i en kastrull med saltet och häll så pass mycket vatten att det täcker fisken ordentligt. Rör om väl och låt stå i 10 minuter.
2. Ställ kastrullen på plattan och låt koka upp under lock. Dra sedan bort från värmen och låt kastrullen vila på träunderlag i 5–7 minuter eller tills fisken vitnat rakt igenom.
3. Smält smöret under tiden, tills det börjar dofta nötigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad saft.
4. Fördela fisken på varma tallrikar, toppa med ägg, räkor och pepparrot. Ringla över smöret och garnera med dill. Servera gärna med kokt potatis.
Att dricka till
Spaten München, 22:20 kronor för 50 cl.
Alkoholfritt: Staropramen Non Alcoholic, 12:90 för 33 cl.