Annons

Honungsrostad spetskål med brynt pistagesmör

4 personer
Tid: 10-20 minuter
Ingredienser:
1 hel spetskål
2 dl syrad grädde
50 g smör
rapsolja
1 näve skalade pistagenötter
1 msk flytande honung
färsk timjan
salt
peppar
Publicerad 9 maj 2020
Foto: Mats Holmertz

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela spetskålen i fyra delar. Pensla kålen med rapsolja, honung, salt och peppar.

Annons

Rosta kålen i ugnen 15-20 minuter tills den fått fin färg.

Skala och hacka pistagenötterna till mindre bitar. Rosta försiktigt i stekpanna. Tillsätt smör och bryn smöret tillsammans med nötterna tills smöret fått fin knäckig färg. Lyft ut nötterna från smöret. Häll på den syrade grädden i det brynta smöret och låt koka upp. Låt puttra i cirka 5 minuter tills lagom konsistens är uppnådd. Smaka av med salt och peppar.

Servering: Fördela såsen tillsammans med den rostade spetskålen på tallrik. Toppa med färsk timjan och dem brynta pistagenötterna.

Honungsrostad spetskål med brynt pistagesmör.

Läs även:

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons