Efter försening – nu kan Kalmar äta indiskt igen
Tanken var att Kalmars nya indiska restaurang skulle ha öppnat för en dryg månad sedan. Men då kökets nya pärla, en gigantisk gasspis, kräver stora gasbehållare behövdes ett nytt säkerhetsklassat skåp.
Nu är dock alla tillstånd på plats och ägaren Sajeel Malik är redo att börja laga mat.
– Nu väntar vi bara på överraskningarna – att kylen pajar eller något sådant, säger han och skrattar.
På torsdagen smygöppnar restaurangen och börjar ta emot gäster och beställningar på eftermiddagar och kvällar. Nästa vecka öppnar man även upp för lunchgäster med indisk buffé med fokus på grillat.
– Vi har lagt stor vikt på grillen, att man ska kunna äta indisk grill där köttet har marinerats på ett särskilt sätt. Indiska restauranger är annars ofta lite fattiga på det utbudet, säger Sajeel Malik.
Restaurangen, som är belägen i Berga industriområde, satsar även på svensk husmanskost för avhämtning. De kylda rätterna hämtas upp i matlådor.
– Det har vi tagit med oss från Blomstermåla. Det konceptet var väldigt, väldigt uppskattat där. Vi tror att det kommer göra succé här också, säger Sajeel Malik, som tidigare drev Indian Cook Art.
– I Blomstermåla hade vi jättemånga besökare från Kalmar och oberoende av varandra var den vanligaste frågan ”varför öppnar ni inte i Kalmar?”. Det finns verkligen ett stort tryck efter indisk mat här. Det glädjer mig. Jag är inte ett dugg nervös över att öppna.
Sajeel Malik har arbetat i restaurangbranschen sedan han kom till Sverige för 42 år sedan. På Indian grill house har han hjälp av sin fru Fauzia, kompanjonen Ranjdar Shihab Mustafa och dennes fru Shaimaa Mohammed.
– Min ideologi är att se till att folk som är hungriga ska äta min mat och bli mätta och belåtna och må bra av det. Det är min drivkraft. Jag älskar det och tröttnar aldrig på det, säger Sajeel Malik och skrattar.
”Min ideologi är att se till att folk som är hungriga ska äta min mat och bli mätta och belåtna och må bra av det”Sajeel Malik