Annons

Mascarponekräm, kardemummaknäcke och limoncellomarinerade jordgubbar

4 personer
Tid 30 minuter
Ingredienser:
1 burk Mascarpone 250 g
1 äggula
1 äggvita
3 msk florsocker
1 msk saft av pressad citron
finrivet citronskal
½ tsk vaniljpulver
1 dl havregryn
0,5 dl socker
50 g smör
1 tsk mald kardemumma.
4 cl limoncello di capri (har du inte limocello går det bra med 4 cl limejuice istället)
2 msk vatten
1 tsk socker
0,5 l jordgubbar
Publicerad 9 maj 2020
Foto: Mats Holmertz

Kardemummaknäck: Blanda havregryn, socker smör och kardemumma och häll allt i en stekpanna. Bryn allt tills sockret smält och havregrynet fått en fin gyllenbrun färg. Häll av på bakplåtspapper, låta svalna och stelna.

Rensa och skiva jordgubbarna, blanda limoncello, vatten och socker i en skål. Häll på jordgubbarna och låt dem marinera i minst 30 minuter, gärna längre.

Annons

Mascarponekräm: Vispa äggula och florsocker för sig och äggvitan till ett hårt skum för sig. Vispa i mascarpone, citronsaften och det finrivna citronskalet i äggulesmeten tillsammans med vaniljpulvret. Vänd ner äggvitan och rör till en jämn kräm. Spritsa eller skeda krämen i botten på portionsglas eller skålar. Toppa med de marinerade jordgubbarna och kardemummaknäcket.

Läs även:

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons