Annons

Vispad ramslöksricotta

Ingredienser:
250 Ricottaost
5-6 blad ramslök (går även bra med färska örter)
1 dl vispgrädde
citronsaft
rivet citronskal
1 vitlök
1 tsk olivolja
salt
peppar
Tid 5 minuter
Publicerad 9 maj 2020
Foto: Mats Holmertz

Vispa grädden, ställ åt sidan. Tippa ner ricottan i en bunke och blanda i olivolja, pressad vitlök, finhackad ramslök, Vispa ricottan med elvisp tills den är luftig och fluffig. Rör ner grädden i bunken med ricotta och vispa försiktigt tills allt är blandat. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera med rivet citronskal och några varv på pepparkvarnen.

Perfekt som dipp, eller tillbehör till det grillade.

Vispad ramslöksricotta.

Läs även:

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons