Annons

Mästerkocks-Lucas inget fan av matlådor: ”Bara för att bli mätt”

Han älskar att laga mat.
Men matlådor hyser inte Lucas Eriksson – tittarfavoriten från ”Sveriges mästerkock” – någon större kärlek till.
– Så länge man blir mätt är det inte så noga, säger han.
Oskarshamn • Publicerad 23 mars 2024 • Uppdaterad 25 mars 2024
Lucas Eriksson lagar mycket mat och trivs i köket – men när det gäller matlådor ”blir det vad det blir”, som han uttrycker det.
Lucas Eriksson lagar mycket mat och trivs i köket – men när det gäller matlådor ”blir det vad det blir”, som han uttrycker det.Foto: Gabriel Liljevall

Hur ofta har du med dig matlåda till jobbet?

– Det blir väl kanske tre gånger per vecka.

Annons

Är det alltid du själv som lagat maten?

– Näe, det är antingen jag eller min sambo, Felicia.

Kör du på rester eller lagar du specifika rätter avsedda för just matlådorna?

– Det blir mest rester. Vardagsmaten blir lite vad den blir, i mån av tid och så. Ibland storkok, ibland rester. Jag har ingen rutin på det, jag är ingen rutinmänniska. Det blir vad det blir som sagt.

Har du med dig någon matlåda i dag?

– Nähädu. Jag kom hem från Stockholm vid tio i går kväll och då kände jag inte för att ställa mig och laga mat. Så det får väl bli någon köpemat i dag, nåt slags husmanskost.

Om du får välja – vad stoppar du helst ned i lunchlådan?

– Köttfärssås på vilt och spagetti. Det är gutt.

Vad kännetecknar en riktigt bra matlåda?

– Jag är så dålig på matlådor, men jag tycker husmanskost och pasta är bra mat. Då får en i sig vad en behöver för att örke. Matlådor för mig är bara för att bli mätt. Det behöver ju inte vara en gourmetmiddag. Så länge man blir mätt är det inte så noga.

Annons

Vissa rätter gör sig bättre än andra att mikra – vad tycker du absolut inte funkar?

– Pömmes! Det vet väl alla att det inte blir bra? Dom blir ju helt soggiga.

Du är heller inget fan av vegetariskt. Handen på hjärtat, händer det ändå att det slinker ned några grönsaker i lådan ibland?

– Oerhört sällan! Det är bara när Felicia lägger i fel.

Till sist, nu har vi snackat mycket innehåll. Om vi i stället tittar på själva lådan – vilket material föredrar du där?

– Gammal hederlig ”snuskburk” (plåtlåda) är det bästa!

”Jag tycker husmanskost och pasta är bra mat. Då får en i sig vad en behöver för att örke.”
Lucas Eriksson, nia i ”Sveriges mästerkock” 2024

LÄS ÄVEN:

TV: 7 tips för att komma i gång med din måltidsplanering

Här saknas innehåll

Jan BrunbySkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons