Annons

Söderqvists pärla: ”Bra för självförtroendet”

Det var länge sedan senast. När Måns Söderqvist väl slog till igen var det riktigt vackert.
– Ett fint mål, självklart bra för självförtroendet, säger han.
Kalmar • Publicerad 10 mars 2018
Måns Söderqvist satte matchens enda mål mot Jönköpings Södra.
Måns Söderqvist satte matchens enda mål mot Jönköpings Södra.Foto: Lasse Hansson

Kalmar FF startade matchen med en 3–4–3-uppställning men hade problem i presspelet även om laget lyckades skapa några hyggliga chanser i slutet av halvleken. I paus bytte tränaren Nanne Bergstrand in Papa Diouf, Tobias Eriksson och Hiago samtidigt som han gick över till 4–4–2. Resultatet blev en helt annan aggressivitet. Jönköpings Södra kom knappt över egen planhalva och efter en timmes spel skruvade Söderqvist in matchens enda mål i bortre krysset.

– Jag vet faktiskt inte när jag gjorde mål senast men jag gjorde ett mål i U21 när jag var på väg tillbaka från första skadan. Annars var det ett tag sedan, säger Måns Söderqvist.

Annons

– Självklart bra för självförtroendet att göra mål men det viktigaste nu är att vi får ordning på vårt spel och vinner matchen. Det behövs.

Nixon tvingades lämna planen med en lårskada i slutet av första halvlek. Det är oklart hur allvarlig skadan är.
Nixon tvingades lämna planen med en lårskada i slutet av första halvlek. Det är oklart hur allvarlig skadan är.Foto: Lasse Hansson

Tränaren Nanne Bergstrand om de olika spelsystemen:

– I första halvleken får Jönköping chans att rulla på ett enklare sätt då det blir lite hål i 3–4–3. Ändå skapar vi lite chanser i första. Men man ser att spelarna har lättare att vinna boll i 4–4–2. Då får vi också ett konstant tryck på de lagen vi kan pressa sönder. Det är spel mot ett mål första 20 minuterna i andra halvlek, säger Bergstrand.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons