Annons

Barometern-OT direktsänder SM-finalerna i speedway – profilen Peter Ljung kommenterar

Förra året blev det succé när Barometern-OT radiosände SM-finalen i speedway. Nu gör vi om det.
Dackarna mot Lejonen direktsänds – två finaltisdagar i rad.
– Radio är ett bra sätt att uppleva speedway, säger Barometern-OT:s sportchef Lasse Hansson.
Publicerad måndag 12:41 • Uppdaterad måndag 15:31
Dackarna är tillbaka i SM-finalen – som regerande mästare. Då kör Barometern-OT på fjolårets succégrepp: livesänd radio från finaldramat.
Dackarna är tillbaka i SM-finalen – som regerande mästare. Då kör Barometern-OT på fjolårets succégrepp: livesänd radio från finaldramat.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Dackarna är framme i sin tredje SM-final på fyra år. Förra året blev det SM-guld när Västervik besegrades i finalen inför storpublik. Totalt såg över 12 000 personer de båda finalerna.

Barometern-OT direktsände den avgörande finalen i radio.

Annons

– Det var väldigt lyckat. Trots att det var så mycket folk på plats på arenan så var det många tusen som lyssnade på vår sändning, säger Barometern-OT:s sportchef Lasse Hansson.

Nu är det dags för ny SM-final, när Dackarna möter Smålandskonkurrenten Lejonen – med femfaldige världsmästaren Bartoz Zmarzlik i laget – två tisdagar i rad. Först till 91 poäng vinner.

Båda matcherna kommer ni kunna höra i direktsändning i radio på Barometern och OT:s sajter.

”Det känns extra roligt att Peter återkommer med sin expertis och sitt kunnande. Det tillför en dimension.”
Barometer-OT:s sportchef Lasse Hansson om Peter Ljungs medverkan i sändningen.
Lasse Hansson, sportchef Barometern-OT.
Lasse Hansson, sportchef Barometern-OT.Foto: Johanna Eriksson

Precis som i fjol kommer Barometern-OT:s Christian Gustafsson och elitföraren Peter Ljung att kommentera.

– Det känns kul att kunna erbjuda det här till våra prenumeranter. Speedwayen har en extremt stark tradition i den här delen av landet och känslan är att intresset för sporten ökar igen, säger Lasse Hansson.

Peter Ljungs insats vid mikrofonen fick många lovord förra året.

– Det känns extra roligt att Peter återkommer med sin expertis och sitt kunnande. Det tillför en dimension, säger Lasse Hansson.

Peter Ljung – som kört för både Dackarna och lejonen – är en av Sveriges mest meriterade speedwayförare på 2000-talet. Han har blivit lagvärldsmästare, tagit SM-guld och är fortfarande aktiv på elitnivå. Han körde SM-semifinalen för Västervik mot just Dackarna för bara en knapp vecka sedan.

En återblick: Rune Holta och Peter Ljung vid den avgörande SM-semifinalen i speedway mellan Elit Vetlanda och Dackarna i Vetlanda 2008. Foto: Scanpix
En återblick: Rune Holta och Peter Ljung vid den avgörande SM-semifinalen i speedway mellan Elit Vetlanda och Dackarna i Vetlanda 2008. Foto: Scanpix

– Jag ser fram emot det. Det var väldigt roligt att få vara med och kommentera förra året, säger Peter Ljung.

Nytt för i år är också att fler, betydligt fler, har chansen att höra referaten.

Annons

Sedan i våras ingår som bekant Barometern-OT i samarbetet +Allt. Det innebär att alla som har en prenumeration på en tidning i Bonnier News- eller Gota Media-koncernen – exempelvis DN, Expressen, Barometern-OT eller Värnamo Nyheter (som skriver om Lejonen) – har möjlighet att lyssna på SM-finalerna.

– Radiomediet är spännande. Många är vana att lyssna på exempelvis poddar och sådan här dramatik gör sig väldigt bra i radio. Vi hoppas att många vill lyssna, säger Lasse Hansson.

Fakta

Så lyssnar du på SM-finalerna

När: Första finalen avgörs i Målilla tisdagen den 17 september. Returen körs i Gislaved en vecka senare, den 24 september. Båda matcherna börjar 19.00. Sändningarna 18.50.

Kommentatorer: Christian Gustafsson från Barometern-OT kommenterar, elitföraren Peter Ljung är expert.

Så här gör du för att lyssna:

Du måste ha en prenumeration på Barometern-OT eller någon annan av titlarna i Gota Media eller Bonnier News.

Du klickar dig in på rätt artikel och lyssnar i spelaren på sajten.

Det fungerar lika bra på datorn som i telefon eller på läsplatta.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons